Harde les in effectiviteit

De vooraf aangekondigde topper in onze klasse Heksenberg – Kerkrade West werd een duidelijke les voor onze mannen in effectiviteit.

Twee hele kansen en twee doelpunten in de eerste helft voor Kerkrade West waren genoeg om een grote stap richting kampioenschap te zetten.

Onze mannen hadden over de hele wedstrijd gezien het meeste balbezit en creëerden zich ook voldoende kansen maar deze werden net als in de vorige wedstrijden niet verzilverd. Tegen de overige tegenstanders kon dit nog verbloemd worden door meer klasse en kwaliteit maar tegen de koploper is dit geheel andere koek. Kenmerkend voor dit soort kansen was dan ook de strafschop van Mike Olijve. En als je dergelijke kansen niet maakt weet je dat het een hele grote opgave wordt om een titelkandidaat te blijven.

Zoals een supporter van Heksenberg al zei na de wedstrijd: “Als je als koploper twee keer wint van de nummer 2 dan sta je terecht bovenaan” (Ron Silverentand.red.)

In de tweede helft liet Kerkrade West Heksenberg veelvuldig in balbezit en wat kleine kansen waren meer speldeprikjes dan scoringskansen. Bij een botsing tussen Mike Olijve en de keeper werd Mike getrakteerd op een rode kaart. Mike en deze keeper mogen elkaar schijnbaar niet zo want vorig seizoen op Minor-terrein gebeurde hetzelfde.

Met 10 man probeerden ze er toch nog iets uit te halen en met nog 15 minuten te spelen scoorde Mo Ouaissa de aansluiter en het zag er naar uit dat Heksenberg nog langszij kon komen. Helaas hadden we ook in deze fase geen geluk. Nu maar met z’n allen voorbereiden op de periodekampioenschappen en vol overtuiging de volgende wedstrijden ingaan want stel je voor als Kerkrade West toch een misstap maakt…. Het blijft dus zaak om de komende wedstrijden te blijven strijden voor de winst om in ieder geval met een goed gevoel en een portie zelfvertrouwen de nacompetitie in te gaan want dan is het erop of eronder. Dit keer zijn we ondergegaan maar laat dat een harde les zijn die we moeten leren.

openings film wedstrijd (rook gordijn) klik hier.