Spanning ?

Wie zal het zeggen.

Was het gemakzucht, voorzichtigheid, te weinig concentratie of toch gewoon de spanning naar de wedstrijd van het seizoen waar iedereen het over heeft ?

De trainer stak zijn mannen na de wedstrijd  in ieder geval een hart onder de riem met de opmerking dat slechte wedstrijden ook gewonnen werden door Heksenberg. Slecht was het eigenlijk de eerste 20 minuten want door persoonlijke fouten in de verdediging was Wijnandia al heel vroeg in de wedstrijd op voorsprong gekomen. Door niet adequaat ingrijpen kon Wijnandia na 10 minuten al 0-1 aantekenen en iedereen was benieuwd hoe het slappe begin omgekeerd zou worden.

De ommekeer kwam er ook want Heksenberg was een beetje  geschrokken en door een vrije trap van Mikey was het ineens 1-1. Vooraf had Heksenberg enkele kansen maar deze werden (zoals zo vaak) niet benut. Wijnandia was gewoonweg feller in de duels, elke “tweede bal” was voor hun en Heksenberg moest wel een tandje bijzetten.  Bij het uitverdedigen van Wijnandia greep Mike Lubbersen de bal op snelheid op en stoomde richting 16-metergebied. Van zeker 20 meter haalde hij snoeihard uit. Normaal zou je zo’n bal bij de Afcent kunnen gaan zoeken maar deze was van wereldklasse. (2-1)

De tweede helft was duidelijk voor Heksenberg maar echt overtuigend was het nog steeds niet. Gecontroleerd spel, met een Wijnandia dat niet echt meer kon aandringen, kroop de wedstrijd naar het einde. Bij een scrimmage voor het doel van Wijnandia gooide Said de wedstrijd helemaal op slot door een kopgoal en bij een counter via Leonardo werd het zelfs 4-1. Dat Wijnandia op het einde van de wedstrijd nog 4-2 scoorde was alleen nog maar van belang voor de statistieken. Gezien de kansen misschien een verdiende wedstrijd maar gezien het spelbeeld blijft de vraag staan. Was het gemakzucht, voorzichtigheid of gewoon de spanning van het niet mogen verliezen. Wie zal het zeggen !!

De volgende wedstrijd zal aangeven of we een spannend slot krijgen voor twee teams of valt de beslissing al in deze wedstrijd….Wie zal het zeggen.