Heel ver maar nog niet helemaal………………

Nog één finalewedstrijd….. Nog één keer alles uit de kast halen…… Dit mag je niet meer weggeven….. Verdiende overwinning…..

Deze uitspraken waren direct na de wedstrijd te horen van alle supporters van Heksenberg. En een ding mag duidelijk zijn: Heksenberg klopt aan de deur van de derde klasse maar zal de deur zélf moeten open maken. Het zal komende zondag de laatste kans zijn om te laten zien of men klaar is voor de derde klasse of niet. Gezien het spelbeeld tegen RKHBS wel, maar elke wedstrijd is weer anders.

Onze mannen hadden de wedstrijd redelijk onder controle maar van beide kanten was het in de beginfase nogal rommelig. Zowel Heksenberg alsook HBS hanteerden de lange bal en dat kwam het spel niet ten goede. Uiteindelijk kwam een lange dieptepass van HBS wél goed aan en werd deze kans goed afgerond. Gelukkig was dit vrij vroeg in de wedstrijd want vanaf dat moment hadden de spelers van HBS “aardappelmoeheid”. Om de haverklap ging een speler met een “pijntje” naar de grond en had de verzorger net zoveel meters afgelegd als menige HBS-speler.

Op een gegeven moment werd het schrikken. Said kreeg een rode kaart vanwege een “slaande beweging”. Hij gaf een speler een flinke duw na een opmerking en dan weet je dat dan een slimme speler met “zwaar hersenletsel” naar de grond gaat. Overdreven maar slim. Dom van Said en dat wist hij ook.

Onze mannen werden hierdoor wel wakker geschud want vanaf dat moment nam Heksenberg het initiatief in handen. Ook met een man minder was het Heksenberg dat de toon aangaf. Tussen alle omvallende spelers van HBS was het Heksenberg dat voetbalde en op het moment dat een speler van HBS zijn tweede gele kaart kreeg was HBS aangeschoten wild.

Het duurde echter tot diep in de tweede helft dat Mo 1-1  wist te scoren nadat Bas een niet te missen kans had gemist. HBS oogde niet fit en werd op eigen veld vastgezet en het was een kwestie van tijd. Door het omvallen van de vele HBS-spelers had Heksenberg nog de tijd over om stevig aan te zetten voor de overwinning. HBS kwam aanvallend niet meer aan de bak en uiteindelijk kwam de welverdiende overwinning enkele minuten later van Leonardo.

Een compliment aan de hele groep. Misschien dat we komende zondag de deur helemaal open zetten en een feestje kunnen vieren. De deur van de derde klasse staat op een kier en het is aan onze mannen de taak deze deur helemaal open te beuken.