Eerste elftal blijft in de race

 

Afgelopen zondag speelde Heksenberg 1 uit bij Weltania een heel goede eerste helft tegenover een zeer matige tweede helft.

Het spel van onze mannen was vooral in de eerste helft goed te noemen. Veelvuldig op balbezit de combinaties blijven zoeken en Weltania blijven dwingen de lange bal te hanteren. Door wisselende goede mandekking van Steven en Maikel werd hun gevaarlijkste spits Frank Teerling aan banden gelegd.

Het was een geluk voor Weltania dat het visier van onze spitsen in de eerste twintig minuten niet op scherp stond anders was het met rust makkelijk 0-4 of 0- 5 geweest. Ondanks het gemis van de kansen bleven onze mannen rustig in de opbouw en werden Mo en Mikey vaak gezocht en gevonden. Dit resulteerde in een 0-2 ruststand wat achteraf ook de eindstand betekende.

Tevreden met deze drie punten en het vertoonde spel van de eerste helft mogen we terugkijken op een wedstrijd dat Heksenberg  controleerde en ook weinig weggaf. Het gaat dan ook elke week spannender worden en laten we eerlijk zijn, we zitten in hetzelfde schuitje als Kerkrade West én Voerendaal. Niks weggeven en hopen op een misstap van elkaar. Ook Voerendaal zit in de race en as zondag is de topper Kerkrade West-Voerendaal. Dus alles kan gebeuren de komende weken maar als Heksenberg het niveau van afgelopen zondag kan vasthouden zit er voor dit seizoen meer in het vat dan een periodetitel.

Door: Willy Berends

kranten knipsel